Η φιλοσοφία του κέντρου είναι η σφαιρική αντιμετώπιση της εκάστοτε πάθησης με προγράμματα απόλυτα εξατομικευμένα.

Στο χώρο μας ακολουθούμε τις εξελίξεις σε επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο!

Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την λειτουργικότητα του ανθρώπου, εφαρμόζοντας επιστημονικά αποδεδειγμένα προγράμματα θεραπείας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

TECAR INDIBA

H θεραπεία INDIBA® βασίζεται σε πατενταρισμένη τεχνολογία ραδιοκυμάτων Τ.Ε.C.A.R.

HILTERAPIA

Είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία λέιζερ που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε στην Ιταλία, αλλά έχει ήδη αναγνωριστεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών, την FDA (Food and Drug Administration).

ΙΣΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ PRIMUS RS

 To ισοκινητικό δυναμόμετρο PRIMUS RS, αποτελεί το πιο σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης και ενδυνάμωσης! Είναι μια συσκευή Αμερικάνικης τεχνολογίας, η οποία εχει εξελιχθεί στα εργαστήρια της NASA και κατα συνέπεια είναι σε θέση να αξιολογεί και να βελτιώνει τη λειτουργικότητα του ανθρώπου, ικανοποιόντας τα υψηλά standards που απαιτεί η υπηρεσία του διαστήματος και οχι μόνο.

ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ

Το πελματογράφημα είναι μία διαγνωστική εξέταση (ψηφιακή ανάλυση) των πελμάτων του ανθρώπινου ποδιού με την χρήση της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας.

ΔΙΑΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 3 TESLA

 Καινοτομία στη διαμαγνητική θεραπεία. Το Salus Talent® Pro είναι μοναδικό διεθνώς θεραπευτικό μηχάνημα μαγνητικής διέγερσης. Είναι μια θεραπεία μυοσκελετικών παθήσεων, όπου με τη χρήση πόλυ ισχυρών παλμικών μαγνητικών πεδίων ( Έως 3 TESLA! ) επιτυγχάνεται η διέγερση των εν τω βάθει ιστών.

Παθήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν :

 → Οστικό οίδημα

 → Πάρεση νεύρων

 → Ισχιαλγία

 → Οστεοαρθρίτιδα

 → Πυελικό άλγος

 → Κατάγματα 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ

Το Salus Talent® Pro επιδρά στο σώμα μέσω των μαγνητικών πεδίων που παράγει μέσω 2 βασικών μηχανισμών:

1. Διέγερσης εν τω βάθει μυϊκών και νευρικών ιστών λόγω των ισχυρών μαγνητικών πεδίων που εισέρχονται σε όλο το βάθος και κινητοποιούν το σύνολο των δομών, σε σύγκριση με την ηλεκτροθεραπεία της οποίας η πορεία διάδοσης των ρευμάτων είναι κυρίως επιφανειακή. Αυτή η επίδραση στοχεύει περισσότερο στην αντιμετώπιση νευρολογικών παθήσεων όπως καταστροφή περιφερειακών νεύρων, απονευρωμένοι μύες, ατροφία, μυϊκοί σπασμοί, αγκύλωση, μυϊκή ενδυνάμωση, κινητοποίηση αρθρώσεων και άλλες

2. Μαγνητικός συντονισμός όλων των κυττάρων του σώματος μέσω του παροδικού προσανατολισμού της μαγνητικής ροπής των στοιχείων με περιττό αριθμό πρωτονίων στον πυρήνα τους (κυρίως υδρογόνου). Μέσω αυτού του βιολογικού φαινομένου αντιμετωπίζονται προβλήματα πόνου, τενοντίτιδες, αρθρίτιδες, κατάγματα και άλλες

Η συνισταμένη επίδραση των παραπάνω δημιουργεί συνοπτικά τις παρακάτω βιολογικές επιδράσεις:
- αναλγησία με παραγωγή ενδορφινών
- βελτίωση λειτουργίας κυτταρικής μεμβράνης μέσω αντλίας K-Na που καθορίζει διαπερατότητά της
- ρύθμιση λειτουργίας νευρικού συστήματος συμπαθητικού-παρασυμπαθητικού
- υπεραιμία
- αύξηση λευκών αιμοσφαιρίων
- αύξηση παραγωγής κολλαγόνου
- ταχύτερη ασβεστοποίηση
- αντιφλεγμονώδης δράση
- αύξηση μεταβολισμού

 

 

 

ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ

Η τεχνική "Manual Therapy", είναι η θεραπευτική προσέγγιση όπου ο θεραπευτής με την χρησιμοποίηση των χεριών του προσπαθεί να εντοπίσει, να αναγνωρίσει και τελικά χρησιμοποιώντας ήπιους χειρισμούς